V Gaboltove dnes vyvrcholila tradičná púť na sviatok Panny Márie Karmelskej

17.07.2005 Bardejov

Gaboltov 17. júla (TASR) - Tradičná púť na sviatok Panny Márie Karmelskej 16. júla vyvrcholila dnes v Gaboltove v okrese Bardejov slávnostnou svätou omšou. Z...
Gaboltov 17. júla (TASR) - Tradičná púť na sviatok Panny Márie Karmelskej 16. júla vyvrcholila dnes v Gaboltove v okrese Bardejov slávnostnou svätou omšou. Za veľkej účasti veriacich ju predpoludním celebroval arcibiskup - metropolita Alojz Tkáč.

Dvojdňová púť sa začala v sobotu a jej program pozostával z vysluhovania sviatosti zmierenia, zo slávenia svätých omší, z príhovorov, modlitieb a spevu.
Púte v Gaboltove sa konajú od roku 1706, keď bolo založené pri tamojšom farskom kostole sv. Vojtecha Bratstvo Panny Márie Škapuliarskej. Založili ho bosí karmelitáni z poľského Krakova.
V Gaboltove sa koná od roku 1991 vždy v prvú augustovú nedeľu tiež rómska púť. V tomto roku sa uskutoční 7. augusta. Na \"svoju\" púť sa tam schádzajú od roku 2003 v druhej polovici augusta aj muži. Tohto roku sa muži - pútnici stretnú v Gaboltove 21. augusta.
 

Vyberte región